Lokale praktijkvoorbeelden

Goed voorbeeld doet goed volgen. Ideeën die ingediend zijn en tot uitvoer zijn gekomen dankzij het lokale Sportakkoord, krijgen hier een plek.
Laat je inspireren tot nieuwe ideeën.

Actiepunten gerealiseerd of druk bezig?

Heeft jouw organisatie al actiepunten kunnen realiseren of druk met de voorbereidingen? Mail dan jullie inspirerende voorbeelden!

  •     Wat is het actiepunt en uit welke ambities kwam dit voort?

  •     Jouw acties en ervaringen om te komen tot de realisatie van het actiepunt

  •     Stuur  AVG-proof fotomateriaal mee. Foto's graag horizontaal genomen aanleveren

  •     Een filmpje spreekt uiteraard ook tot de verbeelding

Kanovereniging Phoenix bouwt steiger

 

Met een drijvende steiger, die vrijwilligers zelf hebben gebouwd, is het nu mogelijk om makkelijker en veiliger in en uit de kano te stappen. Nieuwe en bestaande leden kunnen tevens in Aquacentrum Den helder trainingen volgen om vertrouwd te raken in en op het water. 25-11-2021

kano vereniging phoenix
kanoe phoenix zwembadtraining
Pauzesport op basisscholen

 

Voor 5 basisscholen is de aanvraag voor de inzet van Pauzesport en de aanschaf van sportmaterialen goedgekeurd. Team Sportservice bestelt de materialen die nodig zijn en begeleid de ROC stagiaires die in groepjes van tweetallen de pauzesport verzorgen. Een mooie samenwerking om leerlingen van scholen in pauzes in beweging te brengen.

De 5 scholen: Pr Margietschool, de Rank, IKC Haven 48, IKC de Driemaster en de Vloedlijn. 11-11-2021

Kinderen met capes
TTV Noordkop realiseert een traplift

 

Na flink zoeken naar een geschikte en enigszins betaalbare traplift en na overleg van de voorzitter Jan Mansvelders met coördinator Lydia van Noord is de traplift een feit. Jan Mansvelders heeft verschillende offertes opgevraagd en er is gekozen voor een gereviseerde traplift. De traplift is tot stand gekomen met stimuleringsbudget. Eerst een idee indienen en dan het budget aanvragen. Gezamenlijk is het idee aangepast en daarna is de budgetaanvraag voorgelegd aan de adviescommissie.  Iedereen die kennis wil maken met tafeltennis en de vereniging kan nu zelfstandig de trainingszaal en de kantine bereiken. 25-9-2021

TTV Noordkop traplift .jpg
Ommetje tegel.jpeg
Het Ommetje

 

Team Sportservice heeft in opdracht van de gemeente drie wandelroutes uitgestippeld in de wijk De Schooten. Een van één kilometer, eentje van twee en nog een van drie kilometer. Aan de wandelaar de keuze hoeveel stappen hij of zij wil en kan zetten. Met budget vanuit het Sportakkoord zijn de door de gemeente ontworpen tegels gerealiseerd. Op 15-7-2021 was de officiele opening door Wethouder de Vrij. In Julianadorp zijn routes in ontwikkeling.

Stichting Marsdiep verduurzaamt

 

De sporthal van stichting Marsdiep heeft meegedaan aan het verduurzaamheidstraject via Team Sportservice. In de sporthal is sportvereniging OKK gehuisvest en basisschool de Trimaran gymmen er met hun leerlingen. Alle verlichting in de sporthal en in de gangen is onlangs vervangen door duurzame ledverlichting. Subsidie is aangevraagd via de BOSA regeling en doordat de vereniging meegedaan heeft met het traject maken ze ook aanspraak op een deel subsidie van de gemeente Den Helder. Jacob Martens gaf aan zeer blij te zijn met de begeleiding van alle partijen en de goede tips die ze ontvangen hebben. 24-6-2021

deelnemers en TS Peter de Vrij.jpg
De Nationale Diabetes Challenge

 

Praktijkondersteuners van Huisartsenpraktijken Loopuytpark, de Vliet en Koegras en buurtsportcoaches van Team Sportservice wandelen vanaf 2 juni wekelijks de NDB. Een uur lang wandelen en tijdens de 16-20 weken trachten een langere afstand te kunnen afleggen. Tijdens de eerste wandeling liepen ook Wethouder Peter de Vrij en Tjitske Biersteker mee. Burgemeester Jan de Boer zal ook een keer aanhaken. Gezamenlijk hebben we de eerste wandeling een afstand van 3,17 km afgelegd. Een goed begin met supermooi weer. 16-6-2021

De Draaikolk plaatsing laatste paneel.jp
Stichting de Draaikolk/C.S.A.V Turnlust

Actiepunt 5.a De Draaikolk met het gratis begeleidingstraject "verduurzaam je sportaccommodatie" van Team Sportservice meegedaan. Een externe deskundige heeft het gehele proces begeleid. Er is subsidie aangevraagd bij de gemeente die ook is toegekend. Opbrengst: er zijn 128 panelen geplaatst die het volledige energie verbruik moeten gaan compenseren. Een fantastisch resultaat! De Draaikolk heeft nog meer verduurzamingsplannen die ze in 2021 ten uitvoer willen gaan brengen. Jouw vereniging/club ook verduurzamen? Lees hier meer over het traject. Meedoen kan tot het einde van 2020.

Dozy basketbal en Tellus

Actiepunt 9. De dames van Dozy basketbal hebben geen basketbal clinics verzorgd, maar maaltijden rondgebracht. Er was een tekort aan vrijwilligers om de maaltijden rond te brengen. Gelukkig konden dames van het baskelbalteam een helpende hand bieden bij tafeltje dekje. De ouderen van Tellus, bewoners van de Lichtboei, waren hier heel blij mee! Zodra er basketbalclinics gegeven kunnen worden zal dat zeker gebeuren.

Tafeltje dekje en DOZY basketbal
DOZY punt 2b.jpg
Dozy basketbal en COA

Actiepunt 12.a De samenwerking met het COA en Dozy basketbal heeft vorm gekregen door middel van de inzet van Soliman Elkashef. Soliman is fysiotherapeut en gaat het dames 1 team van DOZY ondersteunen.

Tafeltennisvereniging Noordkop

Actiepunt 13.f TTV Noordkop heeft budget ontvangen om mobiele tafeltennistafels met toebehoren aan te kunnen schaffen. Met die materialen worden er kennismaking clinics gegeven op scholen en bij verschillende woon-zorginstellingen. In verband met corona worden de clinics nu nog bij de vereniging zelf gegeven in plaats van op locatie. Havo 5 leerlingen hebben op 27 november de eerste van drie clinics gekregen bij TTV Noordkop. Wil je een ook een clinic op jouw locatie? Neem dan contact op met Ana Gogorita van TTV Noordkop. Ana en de andere trainers staan te popelen om in het nieuwe jaar de clinics 'normaal' op locatie te kunnen verzorgen!

Natte gym in het Aquacentrum

Actiepunt 15.c “De ‘natte’ gymles van de kinderen uit groep 5-8 is in meerdere opzichten anders dan het schoolzwemmen. Doel van deze lessen zijn niet het behalen van een zwemdiploma, maar het onderhouden van zwemvaardigheden, plezier en het jezelf kunnen redden en in veiligheid brengen. De enthousiaste badmeesters en juffen zorgen ervoor dat er iedere week weer iets leuks klaarstaat. Door de fijne samenwerking met het Heersdiep, is het voor de kinderen iedere week een feest om naar het zwembad te gaan!” Veronique Kater, De Lichtlijn