Lokale praktijkvoorbeelden

Goed voorbeeld doet goed volgen. Ideeën die ingediend zijn en tot uitvoer zijn gekomen dankzij het lokale Sportakkoord, krijgen hier een plek.
Laat je inspireren tot nieuwe ideeën.

Actiepunten gerealiseerd of druk bezig?

Heeft jouw organisatie al actiepunten kunnen realiseren of druk met de voorbereidingen? Mail dan jullie inspirerende voorbeelden!

  •     Wat is het actiepunt en uit welke ambities kwam dit voort?

  •     Jouw acties en ervaringen om te komen tot de realisatie van het actiepunt

  •     Stuur  AVG-proof fotomateriaal mee. Foto's graag horizontaal genomen aanleveren

  •     Een filmpje spreekt uiteraard ook tot de verbeelding


 

Stichting de Draaikolk/C.S.A.V Turnlust

Afgelopen winter heeft de Draaikolk met het gratis begeleidingstraject "verduurzaam je sportaccommodatie" van Team Sportservice meegedaan. Een externe deskundige heeft het gehele proces begeleid. Er is subsidie aangevraagd bij de gemeente die ook is toegekend. Opbrengst: er zijn 128 panelen geplaatst die het volledige energie verbruik moeten gaan compenseren. Een fantastisch resultaat! De Draaikolk heeft nog meer verduurzamingsplannen die ze in 2021 ten uitvoer willen gaan brengen. Jouw vereniging/club ook verduurzamen? Lees hier meer over het traject. Meedoen kan tot het einde van 2020.

Dozy basketbal en Tellus

De dames van Dozy basketbal hebben geen basketbal clinics verzorgd, maar maaltijden rondgebracht. Er was een tekort aan vrijwilligers om de maaltijden rond te brengen. Gelukkig konden dames van het baskelbalteam een helpende hand bieden bij tafeltje dekje. De ouderen van Tellus, bewoners van de Lichtboei, waren hier heel blij mee! Zodra er basketbalclinics gegeven kunnen worden zal dat zeker gebeuren.

Tafeltennisvereniging Noordkop

TTV Noordkop heeft budget ontvangen om mobiele tafeltennistafels met toebehoren aan te kunnen schaffen. Met die materialen worden er kennismaking clinics gegeven op scholen en bij verschillende woon-zorginstellingen. In verband met corona worden de clinics nu nog bij de vereniging zelf gegeven in plaats van op locatie. Havo 5 leerlingen hebben op 27 november de eerste van drie clinics gekregen bij TTV Noordkop. Wil je een ook een clinic op jouw locatie? Neem dan contact op met Ana Gogorita van TTV Noordkop. Ana en de andere trainers staan te popelen om in het nieuwe jaar de clinics 'normaal' op locatie te kunnen verzorgen!

© 2020 Coördinator Den Helder