Online inspiratiesessie Sportakkoorden

Er gebeuren veel mooie dingen rondom de Sportakkoorden in de Noordkop. Om alle betrokkenen te inspireren om nog meer in beweging te komen voor de Sportakkoorden Den Helder, Hollands Kroon en Schagen organiseren we twee online inspiratiebijeenkomsten. Meld je aan namens jouw vereniging, gemeente of organisatie en kies de workshops waar je meer van wilt weten!

In verband met de huidige stand van zaken omtrent corona,  worden de  inspiratiesessies uitgesteld naar een nader te bepalen datum.
 • Wanneer: 21 en 26 oktober

 • Tijd: 19:0 - 20:30 uur

 • Waar: online, je hoeft de deur en niet voor uit

 • Voor wie: bestuurders van sportverenigingen, zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijs, jongerenwerk, beheerders van kantines/restaurants, trainers, BSO’ s, bedrijven en alle andere belangstellenden binnen de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen. Zet de uitnodiging vooral breed uit binnen je organisatie!

 • Kosten: geen,  én er geldt geen maximum aantal deelnemers per organisatie
   

Programma:

Deel 1: plenair met korte toelichting op de 6 ambities uit het landelijke Sportakkoord en voorbeelden uit de lokale Sportakkoorden. 
Deel 2: 2 workshoprondes van ieder 30 minuten met keuze uit 5 workshops. De workshops worden door experts geleid.

We verwachten een actieve rol van de deelnemers. Vermeld op het inschrijfformulier aan welke 2 workshops je wilt deelnemen.
Indien je workshop 3 (60 minuten) volgt, is het niet mogelijk een tweede workshop te volgen.

Workshops:

 1. Inclusief sport en bewegen
  Wil je leden die fysiek moeite hebben om mee deel te nemen aan het huidige aanbod van de club, betrokken houden of voorkomen dat ouderen eenzaam worden en hen een sociale omgeving bieden? Ontdek in deze workshop de mogelijkheden van De Derde Helft, Oldstars én de ondersteuningsmogelijkheden van het Ouderenfonds. Expert: Anne Bulsink / Johan Annema van het Ouderenfonds.

 2. Vitale sport- en beweegaanbieders
  Hoe komt mijn club in aanmerking voor gratis trainingen en deskundigheidsbevordering voor trainers, bestuurders en andere vrijwilligers? Ontdek in deze workshop de kansen en mogelijkheden van de Sportlijn om jouw club (nog) vitaler te maken. Deze workshop is voor vertegenwoordigers van sportverenigingen. Expert: Sigrid Schweitzer, Adviseur Lokale Sport in de Noordkop.

 3. Positieve sportcultuur (60 minuten. indien je deze workshop volgt, is het niet mogelijk een tweede workshop te volgen)
  Sporten in een veilige omgeving zou voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn. Bestuurders en begeleiders zijn de ogen en oren van de sportclub en verantwoordelijk voor een veilig en positief sportklimaat. Zorg voor de veiligheid van je leden door het invoeren van preventieve maatregelen, zoals het aanvragen van gratis VOG’s voor vrijwilligers en het aanstellen van een vertrouwenscontactpersoon. En je hebt nu meldplicht bij een vermoeden van seksuele intimidatie, wat houdt die precies in? In deze workshop krijg je suggesties aangereikt. Expert: Ted van der Bruggen van Centrum Veilige Sport Nederland.

 4. Van jongs af aan vaardig in bewegen
  Werken met het Athletic Skills Model: de 10 grondvormen van bewegen. De huidige jeugd en volwassenen zijn aanzienlijk minder fit en motorisch vaardig dan voorheen. Het Athletic Skills Model (ASM) geeft een andere betekenis aan beweegarmoede: we bewegen niet alleen te weinig, maar vaak ook te eenzijdig. Studies laten zien dat (top)sporters die in hun jeugd veel verschillende sporten hebben gedaan, daar hun voordeel uit halen voor hun prestaties. Deze variatie verkleint de kans op blessures en draagt bij aan een leven lang gezond bewegen. De 10 grondvormen van bewegen staan centraal. Leer hoe je deze bij je club of op school kan toepassen. Expert:

 5. Gezondere (sport)omgeving
  De weg naar een gezondere (sport)omgeving met Team:Fit en JOGG. Ben jij al bezig of wil je een start maken met een gezondere omgeving voor jouw leden, deelnemers, leerlingen of buurt? Samen met ex volleybal international Debby Stam van Team:Fit en JOGG-regisseurs Melissa Deenstra en Tanja Ites ga je aan de slag met jouw ideeën en vragen.

  De workshops beginnen met een presentatie van de expert. Daarna gaan de deelnemers brainstormen over wat ze kunnen doen met betrekking tot het thema en hoe ze daarin eventuele samenwerkingen gaan vinden met andere organisaties.

  Na de workshops is er nog kort gelegenheid om vragen te stellen en horen we graag welke nieuwe samenwerkingen en ideeën de workshops hebben opgeleverd en of nieuwe organisaties zich aansluiten bij het Sportakkoord. We sluiten af met de lancering van een online platform waarmee we een punt uit het Sportakkoord van alle drie de gemeentes uitvoeren.

  Klik hier om de website van Sportakkoord Schagen en of Hollands Kroon te bekijken.

AANMELDFORMULIER INSPIRATIESESSIE
HOLLANDS KROON|SCHAGEN|DEN HELDER
Tot nadere berichtgeving uitgesteld
Tot nadere berichtgeving uitgesteld

© 2020 Coördinator Den Helder