top of page

Zomerboost

Een zomer vol sportieve activiteiten op sportvelden, banen, zwembaden en in de openbare ruimte. En jij als sportaanbieder kunt ook dit jaar meedoen. Wat we willen met Zomerboost? Jong en oud, lid of (nog) geen lid in beweging krijgen. Laat iedereen kennismaken met jouw sport. Wie weet blijft er iemand hangen en wordt-ie lid van je club.

Wat is de Zomerboost in het kort?

Stap 1: Bedenk een zomerboost-activiteit. Inspiratie of hulp nodig? Neem contact op met Lydia van Noord

Stap 2: Meld jouw activiteit aan op het platform Noord-Holland Actief

Stap 3: Vraag (waar nodig) budget aan voor de uitvoering van de activiteit. 

Stap 4: Promoot jouw activiteit in jouw netwerk met de materialen uit de Zomerboost-toolkit. Team Sportservice zorgt voor promotie in de gemeente.  

Stap 5: Maak er een onvergetelijke activiteit van en zorg dat echt iedereen zich welkom voelt! 

Stap 6: Vul het toegezonden evaluatieformulier in.

Ondersteunende webinar(s)

Dinsdag 17 mei 19.30-20.30 uur: Zomers aanbod

Wil je inspiratie op doen voor zomerse activiteiten? Wat past er goed bij jouw sport? Van afsluitingstoernooi tot zomeravondcompetitie tot multisportdag. Wil je nieuwe leden werven of focus je op het behoud van de huidige leden? We delen nieuwe ideeën en succesvolle verhalen van vorig jaar.  Team Sportservice Kennermerland verzorgt het webinar. Meld je aan via deze link

Sluit met jouw vereniging aan bij de Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek valt ook in de periode van Zomerboost. De Nationale sportweek is dit jaar van 16 tot 25 september. Het doel van die week is ook om zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren om te sporten en bewegen, allemaal op hun eigen manier. Werk met thema’s als ouderen, jeugd, bewegen in de buitenruimte en inclusie en meedoen in de maatschappij . Ook het werven en of behouden van leden kan een doel zijn. Als daar gelden voor nodig zijn kan er stimuleringsbudget worden aangevraagd. Maak gebruik van de landelijke aandacht voor sport en bewegen in deze periode. Je kunt activiteiten tijdens de Nationale Sportweek (zoals clinics of open dagen) ook aanmelden als Zomerboost activiteit en hier budget voor aanvragen! 

Team Sportservice Den Helder organiseert maandagavond 19 september de BeActive Night en aansluiten kan gewoon! Stuur een mail naar Lydia van Noord

Aanvragen van budget en de voorwaarden

Aanvragen van budget kan via het aanvraagformulier lokaal Sportakkoord stimuleringsbudget.

Het aanbod vindt plaats in juni, juli, augustus of september 2022. 

Activiteiten worden geplaatst op Noord-Holland Actief.  

De activiteiten vallen in 1 van de 3 categorieën:

  1. Activiteiten om het seizoen af te sluiten (focus: ledenbehoud en -werving), bijvoorbeeld familietoernooi

  2. Activiteiten om het seizoen af te trappen (focus: ledenwerving), bijvoorbeeld clinics of sportdag.  

  3. Activiteiten om in de zomer te kunnen blijven sporten/bewegen (ledenwerving en -behoud), bijvoorbeeld open trainingsavonden. 

  • Aanvragen voor budget dien je in via deze website. stimuleringsbudget aanvragen.

  • Iedere sportaanbieder die budget aanvraagt is aangesloten bij het lokale Sportakkoord of sluit hier automatisch bij aan door een aanvraag in te dienen.   

  • Het evaluatieformulier wordt voor 15 oktober ingediend.   

ALLE BEDRAGEN ZIJN INCLUSIEF BTW

Promotie
 

Als sportaanbieder heb je een groot netwerk dat je kunt gebruiken voor de promotie van activiteiten voor zowel leden als niet-leden. De social media toolkit voor verenigingen helpt om het hele jaar door optimaal gebruik te maken van social media.

Zomerboost Toolkit en handleiding Noord-Holland actief

De Zomerboost-campagne is van start! Om je te helpen bij het promoten van de Zomerboost-activiteiten hebben wij een toolkit voor je samengesteld.
In de toolkit vind je het logo, voorbeeldteksten voor website en social media, een posters en een handleiding om je activiteiten te plaatsen op Noord-Holland Actief. Kies bij plaatsing voor de categorie Zomerboost (staat niet in de huidige handleiding) Om je op weg te helpen!

bottom of page